Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z wątróbką i makaronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
wątróbka wieprzowa 250 g
karkówka 350 g
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
Chili w młynku
koperek
makaron błyskawiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z wątróbką i makaronem

Kapustę przesiekać, włożyć do garnka, dodać mięso pokrojone w duże kawałki, ziele angielskie, liście laurowe, kucharka i kminek - zalać wodą i ugotować do miękkości kapusty i mięsa.
Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w większe kawałki wątróbkę, cebulę suszoną, pieprz do smaku - gotować 20-25 minut.
Mięso i wątróbkę wyjąć z wywaru i pokroić w kosteczkę.
W międzyczasie dodać do garnka pokruszony makaron błyskawiczny i wymieszać - nakryć i pozostawić na 2-3 minuty, aby makaron napęczniał.
Do zupy dodać pokrojone mięso i wątróbkę, doprawić do smaku koperkiem oraz chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.12.2012 12:16
Takiego nie jadłam, ale pomysł mi się podoba :-)
IwonaKa 15.12.2012 14:50
ciekawy przepis,warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak