Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty z kabanosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
kapusta biała 0,5 sztuki
kabanos 7 sztuk
marchew 3 sztuki
seler 0,5 sztuki małej
pietruszka 1 sztuka
por kawałek
ziemniaki 6 sztuk średnich
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Porada

Kapusty użyłam świeżej białej. Kabanosów użyłam drobiowych małych.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty z kabanosem

Skrzydełka myjemy, wkładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut. Dodajemy liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie.
Marchew, seler, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, por również kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy. Kapustę szatkujemy i dodajemy do zupy.
Kabanosy kroimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości kapusty i ziemniaków, doprawiamy solą, pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 24.07.2014 12:53
konkretna zupa, można się najeść :)
Zdzisław 24.07.2014 12:13
smaczne danie podano na obiad
Sylwia26 24.07.2014 12:03
ale pyszności
marcia7 24.07.2014 11:48
ciekawy ten dodatek kabanosa
Bernadeta1 24.07.2014 11:44
pyszna zupka
gosia1988 24.07.2014 11:29
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak