Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty na wieprzowinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 40 dag
sól do smaku
marchewka 1
cebula 1
cukier 1 łyżeczka
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty na wieprzowinie

Szynkę kroimy w kawałki. Posypujemy przyprawą do mięsa wieprzowego Prymat. Kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą i stawiamy na ogień. Dodaję marchewki pokrojone w kawałki. Pokrojoną cebulę oraz przyprawy ziele angielskie Prymat z liściem laurowym Prymat. Wrzucam jeszcze kawałki szynki. Solę i wsypuję cukru do smaku. Całość gotuję na małym ogniu około 1,5 godziny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 23.08.2012 07:28
pycha
Reda 23.08.2012 07:28
pycha
artur7 14.08.2012 13:54
apetyczne
Magdalena1110 24.06.2012 22:00
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak