Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
ćwiartki z kurczaka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
ziemniaki 2 szt
kapusta biała 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty

Umyte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Doprowadzamy do wrzenia, zbieramy ścięte białko i gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w kostkę. Białą młodą kapustę szatkujemy. Z garnka wyciągamy ugotowane mięso , wkładamy warzywa i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle, dodajemy mąkę. Zasmażkę rozprowadzamy wywarem i wlewamy do garnka. Całość zagotowujemy i dodajemy winny ocet do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 02.06.2015 13:55
Super kapuśniaczek,robię już drugi raz,wszyscy są zachwyceni,wspaniały!!!!
Bernadeta1 01.06.2014 12:24
pyszna zupka
teresa18 01.06.2014 11:54
takie zupki to ja lubię
Krystyna32 01.06.2014 11:34
bardzo lubię
Beatris 01.06.2014 11:03
Bardzo lubię taki kapuśniaczek:)
ice cubes 01.06.2014 09:03
o coś pysznego
cukiereczek 01.06.2014 08:08
delikatna smaczna zupa
misia53 31.05.2014 23:46
Ja wręcz uwielbiam taki kapuśniaczek
Wafelek2601 31.05.2014 22:44
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak