Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
włoszczyzna 1 pęczek
mięso wieprzowe 40 dag
pomidor 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
koperek
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty

Wykonanie:
Mięso umyć, zalać wodą w garnku, włożyć poszatkowaną włoszczyznę, przyprawić do smaku i gotować 30 minut. Następnie włożyć poszatkowaną kapustę, pomidory i gotować jeszcze 15 minut. Zaciągnąć mąką i doprawić kwaskiem cytrynowym. Żupę posypać koperkiem i podać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.05.2014 17:08
bardzo lubię
Ewelina1991 25.05.2014 09:53
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak