Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 3 szt
marchew 2 szt
seler lub pietruszka nać
ziele angielskie kilka sztuk
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
ziemniaki 3 szt
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty

1. Nastawiamy skrzydełka w garnku, i do momentu zagotowania zbieramy szumowiny. Następnie solimy wodę dodajemy posiekaną marchewkę, natkę selera bądź pietruszki, ziele angielskie oraz liść laurowy. I gotujemy przez około 35/40 minut.
2. W między czasie siekamy drobno kapustę i dodajemy do garnka.
3. Kolejno wrzucamy pokrojone ziemniaki i kapustę.
4. Gotujemy do momentu aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 16.04.2013 20:56
na pewno smaczna zupka
Boska_Agatka 16.04.2013 20:43
wygląda bardzo wyśmienicie
Henryka2 16.04.2013 20:33
Tęsknię już za taką zupką.
Aleksandra/Olcia 16.04.2013 19:41
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak