Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z łopatką wieprzową i ziemniakami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag
łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
kminek 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka
ziemniaki 50 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z łopatką wieprzową i ziemniakami

Kroki postępowania

1
Kapustę oraz mięso przełóż do garnka. Wlej 2 litry wody.
Krok 1 - Kapuśniak z łopatką wieprzową i ziemniakami foto
2
Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 45 minut.
Krok 2 - Kapuśniak z łopatką wieprzową i ziemniakami foto
3
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj do kapusty. Mięso wyjmij, rozdrobnij i ponownie dodaj do kapusty. Gotuj kolejne 30 minut. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dodaj do kapusty i gotuj około 15 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź i dodaj do kapusty. Wymieszaj. Kapuśniak dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Kapuśniak z łopatką wieprzową i ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.01.2015 18:15
smaczna zupka
Wacław 17.01.2015 13:19
syte danie !
Skotka 15.01.2015 19:01
Pyszny kapuśniak:)
adelajda 15.01.2015 17:44
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak