Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z łazankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała
marchew 1 duża
seler korzeniowy 1 mały
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
makaron łazanki 200 g
olej rzepakowy 2 łyżki
bulion warzywny 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
koper świeży
Kminek mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z łazankami

Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem 20 min.

Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min pod przykryciem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości.

Całość doprawimy kminkiem, solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 25.02.2016 13:36
Smakowicie wygląda :)
Asik32 25.02.2016 12:38
na talerzu zrobiło się wiosennie:) pyszne danie :)
Futka 25.02.2016 11:55
Przepyszny kapuśniaczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak