Kapuśniak z kiszonej kapusty – zwyczajny Babcigramolki :

Kapuśniak z kiszonej kapusty – zwyczajny Babcigramolki :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 25 dag kiszonej kapusty ( raczej nie za bardzo kwaśnej ),3-4 ziemniaki,2 liście laurowe

  • 3 ziela angielskie,1 łyżeczka kminku,1 grzybek suszony,Przyprawa do zup Kucharek- w płynie

  • wołowina

    30 dag
  • kości schabowe

    2 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapuśniak z kiszonej kapusty – zwyczajny Babcigramolki :

Zalać mięso i kostki od schabu 1 litrem wody .Wrzucić pokrojone ziemniaki , włoszczyznę ( wg upodobania w całości lub rozdrobnioną ), kminek, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok. 30 minut. W osobnym garnuszku nastawić zalaną 2 szklankami wody kiszoną kapustę ( jeśli była bardzo kwaśna to przepłukać ją ). Gotować kapustę również 30 minut. Po tym czasie dodać kapustę razem z wywarem do garnka z mięsem i dalej gotować jeszcze przez 30 minut. Wyjąć włoszczyznę i mięso. Obrać czyste mięso od kostek. Można je włożyć do zupy lub użyć na pierogi lub krokiety. Zupę doprawić . Jeśli ktoś lubi można zrobić zasmażkę i zaciągnąć nią zupę .
Można też dodać podsmażonej na złoto cebulki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

IZABELA29 26.04.2017 07:05
Uwielbiam :)
SmacznaPyza 01.11.2010 11:17
dla mnie może być wersja bardzo kwaśna bo lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat