Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z kaszą perłową...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkielet kurczaka 1 sztuka
woda 4 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 6 sztuk
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
pietruszka natka mrożona 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
kasza 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z kaszą perłową...

na szkielecie kurczaka ugotować wywar w 4 litrach wody - zebrać cedzakiem szumy - wsypać przyprawę uniwersalną, liście laurowe i ziele angielskie,szkielet ugotowany wyjąć, obrać mięsko i dodać do zupy, wsypać kaszę średnią, pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki,gotować z 15 minut - włożyć pokrojoną kiszoną kapustę i gotować z 20 minut,doprawić do smaku przyprawą uniwersalną w płynie, pieprzem, majerankiem, natką pietruszki mrożonej lub świeżej........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.02.2013 18:23
zawsze dodaje do kapuśniaku ziemniaki,muszę wypróbować z kaszą,na pewno bardzo smaczny
Bernadeta1 11.02.2013 00:34
nigdy nie gotowałam kapuśniaku z kaszą ale jest na pewno wyborny
Granita 08.02.2013 00:41
Świetne, energetyczne kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak