kapuśniak z kaszą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    700 gram
  • grzyby suszone

    100 gram
  • kasza jęczmienna

    4 łyżki
  • śmietana

    250 nililitrów
  • Bulion grzybowy

    2 sztyki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste płuczemy , obgotowywujemy, ponownie płuczemy. W garnku gotujemy 3 litry widy dodajemy kostki rosołowe kapustę i odciśniętę wcześniej namoczone grzyby gotujemy 40 minut.Następnie dodajemy kaszę , ciągle gotujey przyprawiamy dodajemy śmietanę gdy kapusta będzie już mięka nakładamyna talerze,.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Allice 24.11.2010 19:41
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat