Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 litry
ziemniaki 3-4 szt
kapusta kiszona 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
kasza 3 łyżki
kiełbasa 1 laska
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kaszą

Do wywaru mięsnego dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, a także kaszę i gotować całość około 20 minut.
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości w osobnym garnku (około 1 godzinę).
Dodać kapustę do zupy. Kiełbasę pokroić na kawałki i również dodać do zupy. Dodać przyprawy i gotować całość około 15 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 19.03.2015 10:15
ja również z kasza nie jadlam,ale warty zrobienia
Wacław 18.03.2015 10:48
z kaszą kapuśniaku nie jadłem jeszcze
marcia7 17.03.2015 21:45
ciekawy, bo zawsze jem tylko z ziemniakami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak