Kapuśniak z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    2 litry
  • ziemniaki

    3-4 szt
  • kapusta kiszona

    1/2 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • kasza

    3 łyżki
  • kiełbasa

    1 laska
  • Majeranek suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru mięsnego dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, a także kaszę i gotować całość około 20 minut.
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości w osobnym garnku (około 1 godzinę).
Dodać kapustę do zupy. Kiełbasę pokroić na kawałki i również dodać do zupy. Dodać przyprawy i gotować całość około 15 minut.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justynkag 19.03.2015 10:15
ja również z kasza nie jadlam,ale warty zrobienia
Wacław 18.03.2015 10:48
z kaszą kapuśniaku nie jadłem jeszcze
marcia7 17.03.2015 21:45
ciekawy, bo zawsze jem tylko z ziemniakami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat