Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 4 szt
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielske 2 ziarna 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka piertuszk 1 łyżka
sól
pieprz
bulion warzywny 3 szkl
cząber 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.01.2013 08:42
fajny wypróbuję ;)
Sylwia88 02.02.2011 11:53
musi byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak