Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

3.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
cienka kiełbasa 200 gramów
boczek wędzony 200 gramów
cebula biała 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 4-5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 6-7 ziaren
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kminek cały Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam wodą i wstawiam na gaz. Dodaję przyprawy oraz warzywa.

Marchew i pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane ziemniaki kroję w kostkę, a łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej boczek i kiełbasę również pokrojone w kostkę.

Gotowe mięso wraz z cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam solą oraz pieprzem do smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 02.10.2014 23:57
fajnie wygląda
Ania321 01.10.2014 18:25
pyszna zupka :)
engie23 01.10.2014 18:08
smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak