Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • cienka kiełbasa

    200 gramów
  • boczek wędzony

    200 gramów
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • ziemniaki

    4-5 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6-7 ziaren
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Kminek cały Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam wodą i wstawiam na gaz. Dodaję przyprawy oraz warzywa.

Marchew i pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane ziemniaki kroję w kostkę, a łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej boczek i kiełbasę również pokrojone w kostkę.

Gotowe mięso wraz z cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam solą oraz pieprzem do smaku. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 02.10.2014 23:57
fajnie wygląda
Ania321 01.10.2014 18:25
pyszna zupka :)
engie23 01.10.2014 18:08
smakowicie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat