Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 30 dkg
kapusta kiszona 30 dkg
ziemniaki 5
marchewka 1/2
pietruszka 1/2
seler 1/2
cukinia 20 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2
natka pietruszki
koper
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kroki postępowania

1
Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Kapuśniak z dodatkiem cukinii foto
2
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2 - Kapuśniak z dodatkiem cukinii foto
3
Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Kapuśniak z dodatkiem cukinii foto
4
Smacznego
Krok 4 - Kapuśniak z dodatkiem cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 26.10.2013 22:42
pyszna zupka
PIOTR11 11.10.2013 15:29
może fajnie smakować z cukinią
alaaa 22.08.2013 22:24
ciekawy pomysł na wykorzystanie cukinii
cooleczka 09.06.2013 11:54
takie wersji z cukinią jeszcze nie próbowałam
IZABELA29 14.02.2013 10:14
cukinii do kapuśniaku nie dodawałam czy zmienia jego smak
Wafelek2601 03.01.2013 14:29
Bardzo dobry
mirosława4 16.10.2012 17:05
fajny
Iwusia 11.10.2012 22:49
superowe danie :)
RenataZ-et 11.10.2012 20:24
fajny pomysł
ben-ka 29.09.2012 09:00
to może być dobre:)
sylwia / sytofala 30.08.2012 20:37
na nadmiar cukinii jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak