Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z czerwonej kapusty na żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg/wędzone
włoszczyzna 20 dag
kapusta czerwona 40 dag
woda 1 1/2 litra
cebula biała 1 szt.
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z czerwonej kapusty na żeberkach

Wykonanie:
Żeberka i włoszczyznę opłukać, ugotować wywar i odcedzić. Kapustę poszatkować, dodać pokrojoną cebulę wlać odrobinę wody i ugotować. Następnie połączyć kapustę z wywarem, ugotowanymi żeberkami i doprawić do smaku. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, zaprawić kapuśniak i chwilę podgotować. Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.01.2015 09:55
ciekawa zupa,nie jadłem takiej
cooked 12.01.2015 21:59
takie jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak