Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z buraczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt.
seler 1/2 szt.
cebula biała 1 szt
buraki ćwikłowe 20 dag
kapusta biała 1/2 główki
smalec 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypior
woda 1 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z buraczkami

Wykonanie:
Z marchewki, selera, cebuli ugotować wywar z przyprawami i solą do smaku. Kapustę poszatkować, przysmażyć na smalcu, dodać do odcedzonego wywaru razem ze startymi buraczkami, następnie ugotować do miękkości, zaciągnąć koncentratem pomidorowym, posypać szczypiorem i podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami (najlepiej ziemniaki przysmażyć)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 21.03.2021 22:41
Bardzo ciekawa zupa:-)
Iwusia 09.08.2015 22:12
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak