Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak tradycyjny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 20 dkg
kapusta kiszona 50 dkg
rzepa 20 dkg
cebula 1 szt
seler korzeniowy 20 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
ząbek czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak tradycyjny

Kroki postępowania

1
Ziemniaki umyć, obrać , pokroić w plasterki, ugotować do miękkości
Krok 1 - Kapuśniak tradycyjny foto
2
Kapustę kiszoną drobno posiekać zalać wodą , dodać bulion wołowy z kostki , listki laurowe, ugotować.
Krok 2 - Kapuśniak tradycyjny foto
3
Rzepę, selera , cebulę obrać i drobno posiekać
Krok 3 - Kapuśniak tradycyjny foto
4
Boczek pokroić w cieniutki paski i podsmażyć na patelni. dodać warzywa i smażyć przez kilka minut aż się zrumienią. Usmażone warzywa dodać do kapusty, gotować przez kilka minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać ziemniaki. Garnek zdjąć z ognia. Doprawić zupę do smaku pieprzem, dodać roztarty czosnek. Przed podaniem do kapuśniaku dodać koper.
Krok 4 - Kapuśniak tradycyjny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.04.2016 15:46
smaczna zupka
Ela427 19.04.2016 10:17
lubię kapuśniaczek
tobi1989 19.04.2016 10:14
Zjadłoby się :)
Madzai 19.04.2016 08:19
Moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak