Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak sycący

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek lub kości 0,5 kg
kapusta kiszona 30 dkg
ziemniak 5
marchew 1
seler 1 mały
pietruszka 1
kiełbasa wędzona 30 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 4
cebula 1
masło 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
kminek odrobina
kasza jęczmienna 1/2 szklanki perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak sycący

Kapustę wypłukać 2 razy, pokroić, zalać wodą, dodać kminek i gotować. W drugim garnku gotować mięso. Do kapusty i mięsa dodać zielę, pieprz i liść laurowy. Gotować na małym ogniu do miękkości.
Gdy mięso będzie miękkie dodać marchewkę, seler i pietruszkę pokrojone w kostkę i kaszę. Po 10 minutach dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Na końcu przełożyć ugotowaną kapustę z wodą w której się gotowała. Cebulkę podsmażyć na maśle, kiełbasę pokroić w kawałki, dodać do kapuśniaku i chwilę razem pogotować. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 25.01.2014 14:20
świetny pomysł na pyszny sycący obiad
Konczi 25.01.2014 13:39
lubię taki kapuśniaki
SylwiaMagdaSabin 25.01.2014 13:28
Apetyczny kapusniak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak