Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak pomidorowy na żołądkach kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
kapusta biała młoda pół małej
pomidory w puszce siekane 400ml
marchewka duża
seler naciowy 3 łodygi
koperek do smaku
ziemniaki 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
Ziele angielskie całe Prymat kilka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
lubczyk świeży
por (biała część)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak pomidorowy na żołądkach kurczaka

Żołądki z kurczaka oczyścić, umyć i zalać zimną wodą. Ugotować do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i kucharka.
Dodać pokrojoną w paski kapustę, rozdrobnioną marchewkę, seler naciowy i por pokrojony w krążki i lubczyk. Gotować kilka minut, a potem dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Ugotować do miękkości. W międzyczasie wylać na patelnię pomidory z zalewą i odparować. Dodać do miękkich warzyw. Doprawić do smaku kucharkiem, granulowanym czosnkiem i dużą ilością pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak