Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po ułańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 , 5 Litra
kapusta włoska 50 dag
jabłko kwaśne 2-3 szt
chrzan tarty 2 łyżki
parówki 2-3 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 1-2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po ułańsku

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, gotować. Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki, włożyć do kapusty pod koniec gotowania razem z chrzanem, parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak