Kapuśniak na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    40 dkg
  • żeberka wieprzowe

    60 dkg
  • boczek wędzony

    50 dkg
  • kiełbasa chuda

    50 dkg
  • ziemniaki

    40 dkg
  • cebula

    2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cukier

  • przecier pomidorowy

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka ugotować z kostką bulionową, liściem laurowym i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Boczek , kiełbasę i cebulę pokroić i podsmażyć na patelni. Ugotowane żeberka wyjąć i pokroić. Do wywaru wsadzić kapustę kiszoną i gotować. Pokrojone żeberka i podsmażony boczek, kiełbasę i kapustę wrzucić do gotującej się kapusty. Dodać przyprawy ( paprykę, pieprz, cukier, czosnek) oraz przecier pomidorowy. Doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kiziolek201 24.09.2011 18:18
super
marchewka 25.06.2011 23:10
mniam, dawno nie miałam...
marcia71 12.02.2011 22:07
moje danie na jutro:)
MAR3STA 06.11.2010 10:56
Znakomity!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat