Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na wieprzowinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
szynka wieprzowa 250 g
pachwina wieprzowa 300 g
kasza jęczmienna 1/4 szklanki
cebula 1/2 sztuki
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na wieprzowinie

Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy pokrojone w dość duże kawałki szynkę i pachwinę. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na mniejsze kawałki. Gdy mięso się zagotuje, dodajemy kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie wsypujemy kaszę jęczmienną, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliło. Kapuśniak podajemy z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 10.08.2013 15:31
aż poczułam ten zapach...pyszny...
IwonaKa 27.07.2013 11:32
pyszny taki kapuśniaczek
jordi 16.07.2013 08:22
smakowicie brzmi
jeta72 11.07.2013 11:12
musi być pyszny!!!
ONY_za_kare 21.03.2013 11:39
lubię kapuśniaczek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak