Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak na rosole

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg.
rosół 2 litry
ziemniaki 1/2 kg.
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Można także ugotować tę zupę na mięsie wieprzowym .

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak na rosole

Rozgrzać rosół a następnie dodać obrane , umyte i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz liść laurowy . W drugim garnku podgotować kapustę kiszoną z odrobiną wody aby nie przywarła do dna naczynia (gotować ok. 20-30 min. ) . Jak ziemniaki będą ugotowane , dodać przyprawy do smaku i na koniec włożyć kapustę kiszoną , wymieszać i całość zagotować .Ugotowałam tę zupę po raz pierwszy a zaintrygowały mnie te przyprawy bo byłam ciekawa smaku tej zupy i szczerze mówiąc była smaczna . Polecam .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.10.2015 21:34
uwielbiam kapuśniak
w mojej kuchni 29.09.2015 12:21
pyszna zupa
Wacław 29.09.2015 10:42
takiego kapuśniaku nigdy nie odmówię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak