Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na kiełbasie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6-7 sztuk
cienka kiełbasa ok. 30 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
kapusta kiszona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na kiełbasie

Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać kiełbasę, obsmażyć, dodać cebulę i razem chwilę smażyć. Dodać odciśniętą kapustę i podlać wodą do zakrycia kapusty. Dusić ok 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umyć i postawić w garnku do gotowania. Obrać, umyć i pokroić marchew, dodać do ziemniaków. Gotować ok. 10 minut. Dodać kapustę do ziemniaków, liść laurowy. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak