Kapuśniak Mazowiecki

Kapuśniak Mazowiecki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    25 dkg
  • kwas z kapusty

    0.5 l
  • grzyby suszone

    3-4
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • kapusta kwaszona

    0,5 kg
  • mięso wieprzowe

    20 (np. łopatka)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapuśniak Mazowiecki

Gotujemy wszystko w 2 litrach wody. Można dodać do tego poszatkowaną cebulę. Mięso i grzyby wyjąc po ugotowaniu i pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wazy.. Kapuśniak można doprawić zasmażką z mąki i tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

leonkot 20.10.2011 12:49
nigdy takiego nie robiłam a wygląda pysznie
bercik1 03.10.2011 21:02
Wspaniały
magduś83 30.06.2011 01:02
wszyscy chcą spróbować \"... do utraty tchu,zmysly postradać bezpowrotnie,.. choćby raz , jeden raz ...\"
Margo1 30.05.2011 17:03
pyszny
Margo1 30.05.2011 17:03
pyszny
szajba2 07.04.2011 17:12
chętnie zjem
Tika4444 27.02.2011 18:55
ciekawy przepis
jasiek 22.02.2011 02:22
lubię taki
Bart 13.02.2011 14:49
kapuśniaczek pycha
Barbara55 07.02.2011 15:29
dobry mimo że mazowiecki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat