Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak jarski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 6 sztuk
pietruszka 2 sztuki
por 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
sól 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
kapusta kiszona 300 gram
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak jarski

Ziemniaki obieram, kroję w kostkę i gotuję aż będą miękkie. Marchew, pietruszkę, seler oczyszczam, zalewam zimną wodą, dodaję por i gotuję wywar, w międzyczasie zbieram szumy. Kiedy wywar warzywny będzie gotowy dodaję do niego pokrojoną kapustę kiszoną i gotuję do momentu kiedy kapusta będzie miękka. Pod koniec gotowania dodaję do zupy ugotowane ziemniaki, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.09.2014 19:09
musi byc smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak