Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Janiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru z kości i warzyw 1,7 L
kapusty włoskiej 50 dag
wołowiny bez kości 20 dag
mąki 5-7 łyżek
jajko 1/2 szt
woda
groszku konserwowego 5-10 łyżki
keczupu 4 łyżki
sól
pieprz
majeranek
przyprawa do zup
ryż 6-7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Janiny

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, pokrajać w drobną kostkę, zalać pozostałym wywarem, gotować. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z jajkiem i wodą, zagnieść twarde ciasto, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do mięsa pod koniec gotowania z opłukanym ryżem i ugotować do miękkości. Potem połączyć z kapustą, groszkiem i keczupem, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak