Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak inaczej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 średnie sztuki
por ok. 50 gram
seler korzeń mały kawałek
cebula 1/2 sztuki
olej 3-4 łyżki
pieczarki 3 duże sztuki
bulion drobiowy 2,5 litra
ziemniaki 40 dkg
kapusta pekińska 1/3 średniej sztuki
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak inaczej

Kroki postępowania

1
Marchewki i seler obrać. Marchewki pokroić w półplasterki. Por oczyścić z piasku, drobno pokroić.
Krok 1 - Kapuśniak inaczej foto
2
Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2 - Kapuśniak inaczej foto
3
W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.
Krok 3 - Kapuśniak inaczej foto
4
Dodać do niej marchewki, seler i por. Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić do garnka. Wymieszać, smażyć razem ok. 2 minuty, co chwilę mieszając.
Krok 4 - Kapuśniak inaczej foto
5
Wlać bulion, zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Krok 5 - Kapuśniak inaczej foto
6
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 6 - Kapuśniak inaczej foto
7
Mięso również pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 7 - Kapuśniak inaczej foto
8
Kapustę poszatkować.
Krok 8 - Kapuśniak inaczej foto
9
Do zupy dodać ziemniaki, kapustę i mięso. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 9 - Kapuśniak inaczej foto
10
W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.
Krok 10 - Kapuśniak inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 15.07.2013 08:52
moje ulubione smaki w jednym garnku :)
owca441 10.07.2013 16:35
pyszności)))
adelajda 10.07.2013 15:23
wow ! z pekińskiej to czasami robię gołąbki
Aleksandra/Olcia 10.07.2013 14:12
pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak