Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 20 dag
marchew 1 sztuka
pietruszka sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak II

Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy razem z przyprawami, dodajemy kapustę. Kiedy będzie miękka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle po czym przekładamy do kapuśniaka. Całość gotujemy. W razie potrzebu dodajemy odrobinę soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak