Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK FIT

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 10 cm
kapusta kiszona 220 g
grzyby suszone 1 szt
kalafior 100 g-mrożony
fasolka szparagowa 90 g-mrożona
dynia 100 g-mrożona
olej rzepakowy 1 łyzka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
sól do smaku
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK FIT

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować. Przesmażyć na suchej i czystej patelni ( bez tłuszczu) około 5-7 minut. Zdjąć z ognia.
Krok 1 - KAPUŚNIAK FIT foto
2
Marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kostkę, por w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić rozdrobnione warzywa. Dodać kminek ora ziele i smażyć razem około 3-4 minut.
Krok 2 - KAPUŚNIAK FIT foto
3
Wrzucić podsmażoną kapustę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Zalać wodą, dodać grzybek i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować dalej. Po około 10 minut dodać wszystkie mrożone warzywa ( nie rozmrażać). Gotować zupę do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą i podawać. Smacznego!
Krok 3 - KAPUŚNIAK FIT foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.01.2016 10:08
Świetny pomysł
dorota w 30.01.2016 18:53
Wszystko potrafisz zamienić w pyszne fit!
Beatris 30.01.2016 16:56
Lubię takie lekkie zupki:)
cukiereczek 30.01.2016 14:19
świetny przepis na smaczną zupę
anka1988 30.01.2016 13:55
Zupki są zdrowe, a taka fit szczególnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak