Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak babuni

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 20 dkg
kiełbasa 10 dkg
wody 1 1/2 litra
włoszczyzna 20 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
kapusta kiszona 40 dkg
cebula 1
mąki 3 dkg
pieprz dosmaku
sól dosmaku
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak babuni

Kości opłukać i zalać zimną wodą podgotować osolić dodać włoszczyznę przyprawy dogotować. Kapustę gotować osobno, po ugotowaniu włożyć do zupy.Zrobić zasmażkę z mąki cebuli i tłuszczu.Wszystko razem zagotować przyprawić.Na koniec dać lekko przysmażoną kiełbaskę i ugotowane w łupinkach ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 08.11.2012 12:24
smak przedszkola hehe
gusia1000 05.11.2012 20:28
Też ją lubię.
sylwiusia055 04.11.2012 20:07
to moja najlepsza zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak