Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 3
kapusty kiszonej 300 g
ziemniaki 3
marchewki 2
kaszy jęczmiennej 3 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Zagotować ok.3 litrów wody,dodać kostkę bulionową,włożyć żeberka lub boczek ,obrane i pokrojone ziemniaczki i marchewke - gotować 15min.Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą,dodać do wywaru,kapuste pokroić,dodać do reszty - gotować jeszcze 20min.Doprawić solą,pieprzem i odrazu podawać kapuśniaczek z kawałkiem mięska,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 12.02.2011 23:33
kasza? hmm
marcia71 10.02.2011 12:04
nie robiłam z kaszą
Tomasz17 26.01.2011 20:21
moja ulubiona zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak