KAPUŚNIAK

KAPUŚNIAK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    50 dag
  • cebula

    5 dag
  • wędzony boczek

    10 dag
  • woda

    2 litry
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • kostka rosołowa

    2
  • ziemniaki

    20 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • zielenina

    20 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KAPUŚNIAK

Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Wszystko zalewamy gorąca wodą i gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Ziemniaki kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka i dodajemy liść laurowy i przyprawę w kostce.
Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy czosnek roztarty z sola.
Przed podaniem dodajemy posiekaną zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

kielcok1 06.12.2011 16:49
smaczny
iwona332 10.06.2011 10:34
super
rakow2
rakow2 29.04.2011 16:19
dobra zupa
agata1722
agata1722 10.04.2011 08:21
lubię taki
Ewa111 24.05.2010 11:20
Najlepsza ze świeżej kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat