Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 350 gram
kiełbasa 200 gram
boczek wędzony 100 gram
cebula 1 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
bulion mięsny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
majeranek
olej do smażenia

Porada

Ja przygotowuję bulion na żeberkach albo na wołowinie z dużą ilością warzyw (cebula, marchew, pietruszka, seler, por)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

1. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju rzepakowym.
2. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i również podsmażamy.
3. Marchewkę ścieramy na tarce, a ziemniaki kroimy w małą kostkę.
4. Kapustę kiszoną siekamy nożem (nie płuczemy).
5. Do bulionu mięsnego dodajemy podsmażoną cebulkę, startą marchewkę, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, koncentrat pomidorowy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 15 minut. Na koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę, posiekaną kapustę kiszoną i majeranek, w miarę potrzeby dolewamy trochę wody i gotujemy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 27.02.2017 14:09
Ekstra wygląda :).
Motorek 26.02.2017 19:04
bardzo dobry
Ada-Gaba 23.02.2017 15:47
bardzo pyszny
Joanna Kryla 23.02.2017 14:34
Moja ulubiona zupa:)
magdow 23.02.2017 13:16
smaczny przepis
Aleksandra/Olcia 23.02.2017 10:45
nigdy nie dodawałam koncentratu,muszę tak zrobić następnym razem
mysza75 23.02.2017 10:42
jaki pyszny kapuśniaczek
Edith85 23.02.2017 09:48
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak