Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Do garnuszka wlewamy 3 litry wody. Następnie myjemy źeberka i gotujemy na wywar. Gdy zbiorą się szumowiny dodajemy : cebulke białą pokrojoną w kosteczkę, poszatkowaną kapustkę kiszoną, ziemniaki pokrojone w kosteczkę i przyprawy tj.: liść laurowy, pieprz, sól do smaku, majeranek otarty. wszystko gotujemy aż mięsko i ziemniaczki będą miękkie , wtedy robimy zasmażkę z oleju i mąki. Na patelnie wlewamy olej i łyżkę mąki pszennej wszystko mieszamy i potem wlewamy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 03.07.2015 22:13
lubię taki,,zwłaszcza jesienią
Wafelek2601 03.07.2015 14:03
uwielbiam kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak