Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
boczek wędzony 20 dkg
kości schabowe 40 dkg
marchewka 2 szt
por 10 cm
seler 1/3 szt
pietruszka 1/2 szt
ziemniaki 3-5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5-7 szt
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Porada

do kapuśniaku dobrze jest dodać kminku, zapobiegnie wzdęciom

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Kroki postępowania

1
cebulę i boczek kroimy w kostkę, na podsmażony boczek wrzucamy cebulę i szklimy
Krok 1 - kapuśniak foto
2
kapustę płuczemy i kroimy na krótsze kawałki, dodajemy do przesmażonej cebuli i wszystko razem chwilę podsmażamy co jakiś czas mieszając
Krok 2 - kapuśniak foto
3
następnie dodajemy kości, warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy
Krok 3 - kapuśniak foto
4
zalewamy wodą i gotujemy około godziny
Krok 4 - kapuśniak foto
5
po tym czasie zupę doprawiamy do smaku, przed podaniem posypujemy zieleniną
Krok 5 - kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 29.12.2014 09:55
smacznie wygląda kapuśniaczek
Konczi 29.12.2014 01:49
Pysznie wygląda Twój kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak