Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 g
żeberka 400 g
ziemniaki 400 g
Liść laurowy suszony Prymat 3
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
woda 4 litry

Porada

Do zupy można dodać marchewkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
W garnku zagotować wodę, wrzucić żeberka oraz dodać przyprawy. Gotować na wolnym ogniu.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Następnie dodać kiszoną kapustę.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Ugotować ziemniaki w osobnym garnku, dodać do zupy.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
Gotowe!
Krok 4 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.10.2014 21:20
dawno nie robiłam
Katarzyna59 08.10.2014 18:21
bardzo lubię
agnieszka214 08.10.2014 16:35
nie ma jak domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak