Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wywar: 3 litry
kapusta kiszona 0,5 kg
biała kapusta 2 szklanki poszatkowanej
marchewka 1 sztuka duża
cebula 1 sztuka
ziemniaki 8-12 sztuk
kiełbasa myśliwska lub krakows 20 dag
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
Gotujemy wywar na kości. Możemy zamiast wywaru użyć rosołu. Do wywaru dodajemy przyprawy, startą marchewkę oraz poszatkowaną białą kapustę.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Gotujemy około 15 minut i dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną. Oddzielnie gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 30 minutach dodajemy do zupy ugotowane ziemniaki i roztarty czosnek.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki lub półplasterki. Po podduszeniu dodajemy zawartość patelni do zupy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek i sól oraz pieprz do smaku.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 17.02.2014 23:08
pyszny kapuśniaczek dawno nie jadłam
IKrakowianka 04.10.2013 19:18
bardzo smaczny
Iwusia 09.05.2013 00:02
bardzo smaczna zupka
Katarzyna/kate1980 20.02.2013 20:28
świetny
David 20.02.2013 00:43
musi być pyszny
Laila2786 20.02.2013 00:24
rewelacja
gusia1000 20.02.2013 00:13
Lubię ta zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak