Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
majeranek
wędzone żeberko 1 szt
kosztka rosołowa 1 szt
cebula biała 2 szt
masło 50 gram
boczek 10 dag
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
mąka 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Na 2 litrach wody przygotowujemy wywar na wędzonym żeberku, kostce rosołowej warzywnej, soli i pieprzu, majeranku. Po 10 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, i w talarki marchewkę. Na patelni przygotowujemy skwarki z 10 dag boczku drobno pokrojonego w kostkę, do skwarek wrzucamy posiekana drobno kapustę kiszoną i dusimy na boczku ok 15 minut. Tak przygotowaną kapustę wrzucamy do wywaru i gotujemy. Następnie na patelni szklimy na maśle cebulę i robimy z niej zasmażkę poprzez dodanie 4 łyżek mąki, jak nie lubicie gęstego dodajemy mniej mąki. Tak przygotowaną zasmażkę wrzusamy do kapusty. Gotujemy ok 10 minut i kapuśniak gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzysiu510 07.04.2012 23:08
potwierdzam na wędzonym smakuje lepiej:)
teresa18 10.01.2012 21:35
pyszny na wędzonym
Maniek2 31.12.2011 09:49
pycha
Papryczka 20.12.2011 12:16
smaczny
krzysiu510 11.12.2011 20:31
na zeberku jeszcze nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak