Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
kapusta kiszona 0,5 kg
marchewka 2
pietruszka
cebula
seler
boczek wędzony 200 g
kminek Prymat
Majeranek suszony Prymat
ziemniaki 4
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
przecier pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Do gotującego się wywaru dodajemy liście laurowe, kminek, majeranek, ziele angielskie. Obieramy, myjemy i kroimy warzywa. Dodajemy do zupy. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj do nich pokrojoną kapustę. Kroimy na drobną kostkę boczek. Smażymy go na wolnym ogniu. Kiedy powstaną skwarki dodajemy je do zupy. (można dodać też kiełbasę.) Kroimy na drobną kostkę cebulę i smażymy ją na tłuszczu z boczku. Dodajemy do zupy. Dodajemy do zupy przecier pomidorowy. Kiedy zupa będzie już gotowa można ją doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak