Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczki od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
jajko 1 szt.
przyprawy
oliwa 2 łyżki
kapusta biała 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczki od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Kapustę gotujemy z liściem laurowym , zielem angielskim jakieś 30 minut.Odcedzamy i kroimy na drobno lub jak ja do robota i siekamy.
Dodajemy oliwę i przyprawy .
Krok 1 - kapuśniaczki od Hamrocyka foto
2
Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy , kroimy na kwadraty i nakładamy farsz z kapusty. zagniatamy boki widelcem. Układamy na wysmarowanej tłuszczem formie lub papierem do pieczenia .Roztrzepujemy jajko i smarujemy wierzch krokiecików.
Krok 2 - kapuśniaczki od Hamrocyka foto
3
Pieczemy około 15 minut w nagrzanym do 150 stopni piekarniku.
Krok 3 - kapuśniaczki od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 12.09.2012 11:20
super :)
czarnyaniol1990 12.09.2012 01:31
robie takie tylko z ciasta drożdżowego
Kas2 11.09.2012 23:12
super przepis, do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak