Kapuśniaczek z słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/3 szt
  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • udko

    1 szt
  • natka pietruszki

  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pieprz biały Prymat

  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i udko . Gotujemy ok 15 min . Dodajemy pokrojoną w paseczki białą kapustę . Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki i starta na tarce marchewkę . Gotujemy do miękkości . Dodajemy kostkę bulionową . Doprawiamy pieprzem i solą . Dodajemy przecier pomidorowy -zagotowujemy .Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 15.10.2012 12:02
nie przepadam ale na słodko może bym się przekonała.
iwa643 15.10.2012 09:31
Polecam
Barbara/zuza22_85 15.10.2012 09:28
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat