Kapuśniaczek z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt.
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • woda

    1 litr
  • przyprawa uniwersalna

  • ziemniaki

    8-10 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
Marchewkę obieramy i kroimy w talarki, resztę włoszczyzny obieramy i dodajemy w całości. Całość zalewamy wodą. W trakcie gotowania doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 2 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
Kiedy marchewka będzie prawie miękka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki. Gotujemy do miękkości
Krok 3 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
Pod koniec gotowania dodajemy poszatkowaną kapustę i gotujemy aż będzie miękka.
Krok 4 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
Następnie rozrabiamy z wodą koncentrat i dodajemy do zupy do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek.
.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 17.02.2016 09:13
przepyszny!
mariuszek8 01.09.2015 23:12
uwiebiam kapuśniak pod każdą postacią
Wacław 08.07.2015 12:55
bardzo smaczna zupa !
Beatris 08.07.2015 10:50
Apetyczna, lekka zupka...
jasiek 07.07.2015 23:08
taka pyszna letnia zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat