Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z groszkiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka
kapusta biała
włoszczyzna
ziemniaki 2
groszek konserwowy
boczek wędzony
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z groszkiem

Golonkę, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz startą na tarce włoszczyznę gotujemy w posolonej wodzie aż golonka będzie miękka. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy do miękkości, następnie dodajemy odcedzony groszek. Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy na patelni, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
Dodajmy do garnka. Doprawiamy do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 23.05.2013 20:18
Ciekawy przepis
Krystyna32 15.01.2013 07:22
pycha
IKrakowianka 13.11.2012 20:48
bardzo smaczny
Wacław 24.10.2012 10:20
pyszniutka !
mirosława4 06.10.2012 17:49
fajna
misia53 01.09.2012 16:41
fajna , chyba kiedyś już taką jadłam
Aneta41 01.09.2012 16:32
świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak