Kapuśniaczek z groszkiem

Kapuśniaczek z groszkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

  • kapusta biała

  • włoszczyzna

  • ziemniaki

    2
  • groszek konserwowy

  • boczek wędzony

  • mąka

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapuśniaczek z groszkiem

Golonkę, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz startą na tarce włoszczyznę gotujemy w posolonej wodzie aż golonka będzie miękka. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy do miękkości, następnie dodajemy odcedzony groszek. Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy na patelni, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
Dodajmy do garnka. Doprawiamy do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Łukasz15 23.05.2013 20:18
Ciekawy przepis
Krystyna32 15.01.2013 07:22
pycha
IKrakowianka 13.11.2012 20:48
bardzo smaczny
Wacław 24.10.2012 10:20
pyszniutka !
mirosława4 06.10.2012 17:49
fajna
misia53 01.09.2012 16:41
fajna , chyba kiedyś już taką jadłam
Aneta41 01.09.2012 16:32
świetna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat