Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek na wędzące

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
kapusta biała 1/3 szt
rosołek 2 kostki
boczek wędzony 15 dag
kiełbasa 15 dag
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek na wędzące

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe i zagotowujemy . Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,kapustę siekamy , marchewkę ścieramy na dużych oczkach . Gotujemy .Dodajemy liść laurowy ,kulki ,pieprzu i ziele angielskie .
Na patelni na maśle smażymy posiekaną cebulę ,pokrojona wędzonkę i kiełbasę .Dodajemy paprykę czerwona ok 1 łyżeczka ,mieszamy i dodajemy mąkę .Mieszamy dokładnie i zalewamy rosołkiem z zupy .Mieszamy i wlewamy do garnka z warzywami . Doprawiamy majerankiem ,sola ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 23.02.2012 06:06
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak