Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek na indyku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
skrzydla indycze 2 szt
ziele angielskie 3-4 szt
marchewka 1 szt
cebula 0,5 szt
kolendra Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kawałek pora
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek na indyku

Skrzydła indycze oczyścić i ugotować wywar.. z dodatkiem przypraw i cebuli..
Mięso wyjąć i oddzielić od kości, rozdrobnić.
Kapustę poszatkować i sparzyć wrzątkiem, odcedzić, dodać wywar i mięso.
oraz marchewkę i pora, ugotować do miękkości kapusty, w razie potrzeby dolać wody lub bulionu.. dodać koncentrat i zagotować, posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 07.03.2012 09:54
super
joanna77 05.03.2012 13:48
pyszne
Ela15 23.08.2011 08:40
ekstra
Koper 21.08.2011 21:40
kapuśniak z młodej kapusty to jest to :)
angelika14 28.06.2011 12:23
na indyku jeszcze nie robiłam kapuśniaczka
Ewa104 17.08.2010 19:59
Lubię takie kapuśniaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak