Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIACZEK MOJEJ MAMY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 litra
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler mały 0,5 sztuki
kapusta biała 0,5 główki
por 0,5
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól, pieprz szczypka
Papryka ostra mielona Prymat szczypka
mąka 1 łyżka
boczek 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIACZEK MOJEJ MAMY

Do ugotowanego wywaru z kości drobiowo-wołowych dodać pokrojone w plasterki pietruszkę,por i jedną marchewkę a drugą zetrzeć na tarce z selerem.Kapustę poszatkować dodać do garnka aby się wszystko razem gotowało.Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.Wytopione skwarki włożyć do zupy a z tłuszczu zrobić zasmażkę z mąki wlać do zupy i chwilę pogotować.Podawać z natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 11.02.2014 09:34
Smaczna zupka ;-)
norweska20 11.02.2014 08:39
chętnie bym zjadła
Janina 11.02.2014 08:10
Pyszności;)
Milka100 11.02.2014 07:46
ale świetna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak