Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
kapusta kiszona szklanki
pieprz
sól
pieczarki 10

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczek

Ciasto dzielimy na równych prostokąty. Pokrojone w talarki pieczarki podsmażyłam na patelni. Następnie dodałam je do kapusty wraz z pieprzem, solą i dokładnie wymieszałam. Nałożyłam porcje farszu na prostokąty, po czym każdy z nich złożyłam i dokładnie zlepiłam ze sobą jego brzegi. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 24.11.2013 21:45
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak