Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany garnek

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
por 7cm
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 2 szt
parówki 350g wieprzowe
kapusta włoska 0,5 główki
przecier pomidorowy 0,5 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 lyzeczki
olej rzepakowy 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany garnek

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, również pokroić. Wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 1 - Kapuściany garnek foto
2
Papryki obrać ze skórki, pokroić w kawałki. Wrzucić do rondla i przesmażyć razem.
Krok 2 - Kapuściany garnek foto
3

Parówki pokrojone w plasterki wrzucić do rondla, przesmażyć razem.
Krok 3 - Kapuściany garnek foto
4

Kapustę poszatkować, wrzucić do rondla, podlać pół szklanki wody, posolić, dodać pieprz i dusić aż kapusta i papryka będą miękkie.
Krok 4 - Kapuściany garnek foto
5

Wlać przecier pomidorowy, doprawić papryką słodką i ostrą, dusić jeszcze 10 minut.

Gorącą potrawę nałożyć do miseczek, podawać najlepiej ze świeżym domowym pieczywem
Krok 5 - Kapuściany garnek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 28.05.2014 14:06
jaki dobry garnek
Pani Domu 19.05.2014 12:00
bardzo apetyczny
anemon 18.05.2014 19:54
Ale smaczny ten Twój garnek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak